Tein tätä piirasta eräänä päivänä ruuaksi, ja täytyy todeta, että se on kerrassaan herkullista :D Kokeilkaa rakkaat ystävät, ohje ei ole mikään vaikeakaan!
POHJA
100 g margariinia tai voita
½ dl perunasosejauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl vettä
TÄYTE
½-1 sipulia (HUOM! itse en käyttänyt sipulia, se on makuasia)
nokare margariinia
100g fetajuustoa
200g pakastepinaattia
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
Ripaus valkopippuria
Ripaus muskottipähkinää
1. Aloita pohjan tekeminen sekoittamalla kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää lylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun vuuan pohjalle ja reunoille. VINKKI! Silikooninen vuoka voi kirpaista hinnallaan, mutta on ehdottomasti tavallista vuokaa kätevämpi, suosittelen!
2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen
(2½. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota se rasvassa paistinpannulla) <-- Sipulia ei ole pakollista käyttää, itse en pidä sen antamasta säväyksestä, suosttelen jättämään pois :>
3. Hienonna fetajuusto haarukalla tasaiseksi (lautasen päällä). Sulata pinaatti ja valuta ylomääräinen vesi pois.
4. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat tasaiseksi. Lisää feta, pinaatti, valkopippuri ja muskottipähkinä, sekoita tasaiseksi
5. (kaada pohjalle kuullotettu sipulisilppu) Kaada täyteseos pohjalle, paista uunin keskitasossa n. 25-35 min.
NAUTI IHANASTA PIIRAASTA!
Kommentit